Goudinkooppunt

Goud en Zilver Inkoop + In- en Verkoop van Tweedehands Sieraden

Inkoop Goud & Zilver

Iedereen weet dat goud en zilver geld waard zijn. Wat veel mensen echter niet weten, is dat wat die paar oude kettinkjes, armbandjes, ringen en oorbellen waard zijn die al jaren in het nachtkastje liggen zonder gedragen te worden.

Hoge goudprijs

De laatste jaren is de goudprijs enorm gestegen. In vergelijking met 2007 is de prijs van goud en zilver momenteel bijna twee keer zo hoog. In vergelijking met 2002 is dit 5 keer zo hoog. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen de brug niet slaan tussen de hoge goudprijs, en de oude sieraden die ze ergens in een kastje hebben liggen. De mensen die, soms alleen maar uit nieuwsgierigheid, een goud inkoop punt bezoeken, zijn vaak met stomheid geslagen als ze horen wat de waarde is van “dat spul wat toch maar in de kast ligt.”

Sceptisch

Veel mensen nemen een achterdochtige houding aan als het gaat over goud inkoop. Men vergelijkt een goud inkoop punt al snel met een pandjeshuis waar je pas naartoe gaat als je financieel aan de grond zit. “Onzin” zegt een klant. “Het is een gewone winkel en je krijgt ook goede uitleg. Een vriendin vertelde mij hoeveel geld ze had gekregen voor haar oude sieraden. Ik ben blij dat ik ook geweest ben. Ik had veel sieraden die ik al jaren niet meer droeg of zelfs nog nooit had gedragen. Wij zijn aan het verbouwen dus dit was een aangename verrassing voor ons! Als het maar in mijn kast blijft liggen heb ik er toch ook niets aan!”

De toekomst

Wat de goudprijs morgen gaat doen, weet niemand. Een feit is dat vandaag de prijs hoog staat. Heeft u nog oude sieraden die u niet meer draagt? Dan is het zeker niet onverstandig om van de huidige hoge goudprijs te profiteren nu het nog kan.

Wat doen wij er mee?

Wij kopen alle goud en zilver in. Niet alles is geschikt voor versmelting. Het komt regelmatig voor dat we mooie sieraden aangeboden krijgen die qua goud- of zilvergehalte niet zoveel waarde hebben, maar die wel exclusiviteit uitstralen. In een dergelijke situatie bekijken wij of het stuk verkocht kan worden als tweedehands sieraad.